КАКВО НИ

ОТЛИЧАВА ?

Висока наличност на инвертори в складове на нашите партньори
Заяви по-добри цени
Ние помагаме при рекламации. Подайте сигнал на страница ни, като попълните онлайн формуляра.
Рекламация
Даваме пълна производствена гаранция до 10 години.

Защо

ИНВЕРТOРИ GROWATT ?

Максимален добив за вашата инсталация

Монтажниците имат възможност да проверяват работните параметри на фотоволтаичните панели и електрическата мрежа – можете да сте сигурни, че фотоволтаичният инвертор ще произведе максимално възможната мощност в момента.

Техническо обслужване 5 дни в седмицата

Техническият отдел работи 5 дни в седмицата от 9 до 19 часа - не се притеснявайте за нищо! Ние се грижим за ефективността на вашия PV инвертор почти през целия ден

Различни опции за комуникация

Налични варианти за комуникация: WiFi / LAN / радио комуникация/ GPRS - наблюдавате работата на фотоволтаичния инвертор независимо от мястото на монтаж

Мониторинг на работата на фотоволтаичния инвертор

Удобно приложение за потребителя, Growatt ShinePhone, с което можете лесно да наблюдавате работата на вашата собствена фотоволтаична инсталация от вашия телефон и компютър.

Елегантен инверторен дизайн

Модерен дизайн - можете да инсталирате фотоволтаичен инвертор дори в хола, без да се притеснявате за текущия декор.

Богата продуктова гама на инвертори

Наличен диапазон на мощност от 1kW до 125kW - можете лесно да съобразите мощността на фотоволтаичния инвертор с броя на фотоволтаичните панели, които имате

Дъгова AFCI електрически

Защита срещу дефекти, причинени от материални неизправности - можете да сте сигурни, че вашата фотоволтаична инсталация е безопасна.

AC / DC защита тип II

Защита от мълнии - фотоволтаичната инсталация може да работи по време на буря, не е необходимо да я изключвате.

Висока надеждност на продуктите

Нисък процент на повреда на инверторите поради 10 години опит на пазара в проектирането и производството на фотоволтаични инвертори. Винаги сте подсигурени и може да разчитате в случай че се наложи рекламация.

Мрежови трифазни инвертори с опция за батерия GROWATT 2 MPPT
MOD 3000TL3-XH/4000TL3-XH/5000TL3-XH/6000TL3-XH/7000TL3-XH/8000TL3-XH/9000TL3-XH/10000TL3-XH
Трифазни соларни инвертори с вградена система, поддържаща батерии Growatt ARK, принадлежащи към инверторите от ново поколение (Х-серия). Този продукт има 2 MPPT входа. Налични мощности: 3kW, 4kW, 5kW, 6kW, 7kW, 8kW, 9kW, 10kW. Работи с устройства за наблюдение на работата на фотоволтаични инсталации: WiFi-X / LAN-X / ShineLink-X / GPRS-X. Гаранцията на производителя е 10 години.
Автономни инвертори Growatt
SPF 3500 ES / SPF 5000 ES
Островният инвертор Growatt SPF 3500 ES / SPF 5000 ES е предназначен за системи за съхранение на енергия извън мрежата, които се състоят главно от фотоволтаични модули, автономен инвертор, батерии, устройства за наблюдение и електрически консуматори.
Мрежови трифазни инвертори GROWATT 10 MPPT
MAX 100KTL3-X LV/MAX 110KTL3-X LV/MAX 120KTL3-X LV/MAX 125KTL3-X LV
Трифазен инвертор за големи индустриални инсталации и фотоволтаични паркове с мощности 100kW, 110kW, 120kW, 125kW.

Нашите партньори

ЛИДЕРИ В ИНДУСТРИЯTA

Hopergy

Марката Hopergy се фокусира върху изследването, производството и инженеринга на продукти за монтиране на фотоволтаични системи. Портфолиото му включва решения, адаптирани както към малки, така и към големи инвестиции, вариращи от инвазивни и неинвазивни покривни системи, наземни конструкции (с винтове) и навеси за автомобили. Тези продукти отговарят на стандарта ISO 9001 и отговарят на изискванията и на най-взискателните клиенти.

ATESS Power Technology

Shenzhen ATESS Power Technology е компания, фокусирана върху разработването и производството на батерии за съхранение на енергия и зарядни устройства за автомобили. Марката ATESS предоставя продукти от последно поколение с най-високо качество. Нашето портфолио включва съоръжения за съхранение на енергия както за компании, така и за големи индустриални решения.

Growatt New Energy

Основана през 2010 г. в Шенжен, световен лидер в производството на соларни инвертори, системи за съхранение на енергия, интелигентни устройства за управление на енергията в дома и зарядни устройства за автомобили. Освен това Growatt се превърна в пионер в областта на безопасността и изследванията на пазара за соларни инвертори. Основната цел е непрекъснато въвеждане на нови, все по-ефективни енергийни решения за клиенти по целия свят.

Заяви
КОНСУЛТАЦИЯ

  FAQ

  ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

  Какво са фотоволтаиците?

  +

  Какво са фотоволтаиците?

  Фотоволтаиката е клон на науката и технологиите, който прави възможно генерирането на електричество чрез слънчева радиация. Това е възможно благодарение на фотоволтаичния ефект.

  Как работи една фотоволтаична система?

  +

  Как работи една фотоволтаична система?

  Основен елемент на инсталацията са фотоволтаични клетки, които се комбинират във фотоволтаични модули. Благодарение на това получаваме способността да генерираме повече слънчева енергия. В клетките слънчевата светлина се превръща в постоянен ток. Този процес се нарича фотоволтаичен ефект. Клетките са направени от полупроводникови материали. Те позволяват провеждането на електрически заряди в резултат на външни фактори, като слънчева радиация или температура. Най-често използваният полупроводник при производството на фотоволтаични клетки е силицият. Преобразуваната в постоянен ток слънчева енергия се прехвърля към фотоволтаичния инвертор, който отговаря за преобразуването й в променлив ток. Променливият ток е този, който е в нашите домашни контакти и ние го използваме всеки ден.

  Как работят инверторите Growatt през есента и зимата?

  +

  Как работят инверторите Growatt през есента и зимата?

  Есенно-зимният период не е лесен период за собствениците на фотоволтаични инсталации. Добивите понякога са само 10% от това, което може да се получи през пролетта и лятото. Слънчевата енергия през този период е нищожна, понякога дори недостатъчна за стартиране на фотоволтаичен инвертор. Това е така, защото слънцето е ниско, изгрява късно и залязва по-рано. За да стартира инверторът, трябва да бъдат изпълнени поне две условия: - минимално стартово напрежение - трябва да тече ток - минимумът, който спазваме е 0.1A - 0.3A, в зависимост от модела на инвертора, брой табла и др. За съжаление през есенно-зимния период много често е трудно да се изпълни последното условие. Най-честата причина е сняг, лед, падащи листа, леден дъжд или друго замърсяване на панелите през този период.

  От какво се състои фотоволтаичната инсталация?

  +

  От какво се състои фотоволтаичната инсталация?

  Фотоволтаичният фотоволтаичната инсталация: Фотоволтаични панели, направени от фотоволтаични клетки, в които слънчевата светлина се преобразува в постоянен ток. Ефективността на фотоволтаичния ефект е резултат от структурата на фотоволтаичните клетки, местоположението на модулите и метеорологичните условия. Фотоволтаичен инвертор, чиято задача е да преобразува постоянния ток, произведен от фотоволтаичните панели в променлив ток, т.е. този, който използваме ежедневно в домовете си. Монтажна конструкция, върху която се монтират фотоволтаичните модули. Видът на конструкцията зависи от вида на покрива, върху който е монтирана фотоволтаичната система. Двупосочен електромер. Благодарение на него можем да уредим количеството произведена от нас енергия и изразходваното количество.

  Какво значение има ъгълът на наклона на покрива?

  +

  Какво значение има ъгълът на наклона на покрива?

  Минималният наклон на покрива е 10 °. Изисква се за самопочистващи се модули, например от сняг. Ако покривът е с по-малък ъгъл на наклон, той трябва да се регулира с подходяща монтажна конструкция. Най-високите енергийни добиви за нашата географска ширина се постигат от фотоволтаичната инсталация при наклон 25-35° - модули с изложение юг и 10-20° - фотоволтаична инсталация изток-запад.

  В какъв период от време се изплаща инвестицията?

  +

  В какъв период от време се изплаща инвестицията?

  Възможно е да се определи времето, след което инвестицията във фотоволтаичната инсталация ще се възвърне. Смята се, че средното време за изплащане е около 5 години, но може да се е и значително по-малко в зависимост от това дали инсталацията е за продажба или собствена консумация. Инсталациите с батерии се изплащат по-бавно.

  Как да свържа наблюдение към соларни инвертори Growatt?

  +

  Как да свържа наблюдение към соларни инвертори Growatt?

  Ако сте инсталирали сами фотоволтаичната инсталация, ви каним да гледате видеоклиповете с инструкции: Настройка на донгъл Growatt Shine WiFi-X https://youtu.be/Mj1l_miO26c. Настройка на донгъл Growatt Shine GPRS-X https://youtu.be/OxtGuTYoDFU

  Защо мощността от таблата не е равна на изходната мощност на инвертора?

  +

  Защо мощността от таблата не е равна на изходната мощност на инвертора?

  Това е резултат от ефективността на инвертора, която никога не е постоянна. Зависи от два основни фактора: - инверторни натоварвания (най-високата ефективност е при натоварване между 40-60% от номиналната изходна мощност. Под и по-горе ефективността винаги ще бъде малко по-ниска) - MPPT работно напрежение (посоченото в каталожната карта номинално постоянно напрежение не е случайно. Именно при тази стойност можем да постигнем най-висока ефективност на инвертора. Ето защо, за малки мощности на инвертора е по-добре да се използват повече панели с по-ниска мощност , като се постига по-висока стойност на стринговото напрежение)

  Защо моята инсталация произвежда по-малко енергия от тази на съседа ми?

  +

  Защо моята инсталация произвежда по-малко енергия от тази на съседа ми?

  Добивите, постигнати от една фотоволтаична инсталация, зависят от много фактори. Най-важните от тях са типът и броят на фотоволтаичните модули, ъгълът на наклона на модулите, азимутът на фотоволтаичната инсталация, възможните грешки при монтажа (например неправилно избран диаметър на AC или DC кабела) или дефекти в компоненти, от които е направена фотоволтаичната инсталация.

  Какви методи на комуникация се предлагат от Growatt?

  +

  Какви методи на комуникация се предлагат от Growatt?

  Стандартно инверторите Growatt се доставят с регистратори на данни, които позволяват на устройството да бъде свързано към интернет и дистанционно да променя настройките на инвертора или да актуализира неговия софтуер. Growatt предлага 2 вида записващи устройства (свързани към RS-232 или USB порт), работещи в три основни типа мрежова връзка: Wi-Fi, Ethernet и GPRS.

  Инверторът е спрял да работи или се показва грешка - какво да правя?

  +

  Инверторът е спрял да работи или се показва грешка - какво да правя?

  В случай, че фотоволтаичната инсталация е извършена от фирма, неизправността трябва да бъде докладвана на първо място на инсталатора. Ако ние сме инсталаторът и не можем сами да решим проблема, ние го докладваме: - на английски на телефон +48 883993155 - чрез формата на нашия уебсайт LINK

  Какви методи на комуникация се предлагат от Growatt?

  +

  Какви методи на комуникация се предлагат от Growatt?

  Стандартно инверторите Growatt се доставят с регистратори на данни, които позволяват на устройството да бъде свързано към интернет и дистанционно да променя настройките на инвертора или да актуализира неговия софтуер. Growatt предлага 2 вида записващи устройства (свързани към RS-232 или USB порт), работещи в три основни типа мрежова връзка: Wi-Fi, Ethernet и GPRS.

  Защо се показва грешка 117 на инвертора?

  +

  Защо се показва грешка 117 на инвертора?

  Изпълнителят на фотоволтаичната инсталация трябва да провери при клиента дали всички кабели са добре затегнати, дали конекторите не са разхлабени и че предпазителите и другите компоненти в разпределителната уредба не са повредени. В краен случай, моля, докладвайте въпроса на Growatt.

  Защо се показва грешка 125 на инвертора - ниска изолация?

  +

  Защо се показва грешка 125 на инвертора - ниска изолация?

  Проверете фотоволтаичната инсталация: конектори, кабели, направете подходящи електрически измервания, проверете дали фотоволтаичният инвертор е правилно заземен (заземяването е завинтено към корпуса на инвертора на определено място).

  Защо на инвертора се показва грешка 129 - напрежение извън диапазона?

  +

  Защо на инвертора се показва грешка 129 - напрежение извън диапазона?

  Грешка 129 AC OUT OF RANGE“ е един от най-често срещаните проблеми с инверторите Growatt. Това обаче не е критичен проблем, който трябва да държи инверторите Growatt будни през нощта. „Грешка 129 AC ИЗВЪН ОБХВАТ“ показва, че напрежението на електрическата мрежа е твърде високо или че електрическата мрежа не може да поеме производството. 98% от този проблем е причинен от грешна настройка на инверторите.

  Какви изисквания трябва да бъдат изпълнени, за да инсталирате правилно една фотоволтаична система?

  +

  Какви изисквания трябва да бъдат изпълнени, за да инсталирате правилно една фотоволтаична система?

  На първо място, процесът на монтаж на фотоволтаична инсталация трябва да се извърши в съответствие с всички инструкции за правилен монтаж. Обучението за инсталиране, организирано от Growatt, също може да бъде полезно. За подаване на рекламация се изисква квалификация на електротехник.

  Как да получа кода на инсталатора?

  +

  Как да получа кода на инсталатора?

  За да получите кода на инсталатора, отидете на oss.growatt.com, след това щракнете върху бутона „Регистрация“ и изберете акаунта на инсталатора. Следващата стъпка е да изброите всички данни на инсталационната фирма. Необходимо е да предоставите серийния номер на един от инверторите и документите за регистрация на фирмата.

  Как да преконфигурирам наблюдението след смяна на рутера?

  +

  Как да преконфигурирам наблюдението след смяна на рутера?

  Преконфигурирането на мониторинга след смяна на рутера е един от основните проблеми на потребителите на фотоволтаични инвертори Growatt. Каним ви да прочетете видеото с инструкции и статията във форума Growatt, които покриват тази тема на 100%. Филм: https://youtu.be/xiCRwKVID3I